Žaluzije zunanje

Zunanje žaluzije so postale nepogrešljiv del prvega vtisa, ki si ga človek ustvari ob pogledu bodisi na novogradnje ali starejše objekte, hkrati pa ponujajo številne prednosti, ki presegajo zgolj estetski vidik samega objekta. Njihova vsestranskost in funkcionalnost jih uvrščata med najbolj priljubljene možnosti za senčenje in zaščito prostorov. Ste si tudi vi omislili nove žaluzije zunanje? Obiščite spletno stran Roltek.si.

Prednosti

Vstop svetlobe glede na vaše želje

Učinkovito zmanjšanje vdora sončnih žarkov v prostore je ena najpomembnejših prednosti  zunanjih žaluzij, kar omogoča prijetnejše bivanje. Poleg svetlobe pa je ob uporabi zunanje žaluje manjše tudi segrevanje prostora v poletnih mesecih, s čimer zmanjšamo uporabo klimatskih naprav in hkrati skrbimo za svoje zdravje ter finančno stanje.

Večja zasebnost

Poleg tega nudijo žaluzije zunanje visoko stopnjo zasebnosti. Z možnostjo natančne regulacije lahko uporabniki sami nadzirajo stopnjo vidljivosti in kljub zmanjšanem pregledu z zunanje strani ne žrtvujejo dostop naravne svetlobe v prostoru. S tem imajo uporabniki željeno zasebnost in naravno svetlobo tudi v urbanih okoljih ali ob prometnih cestah.

Žaluzije zunanje

Zaščita pred vremenom

Žaluzije zunanje nudijo poleg zaščite pred sončnimi žarki tudi učinkovito zaščito pred snegom, dežjem in vetrom. S tem uporabniki pridobijo hkrati na življenjski dobi njihovih oken ter ob zmanjšanju količine vode na okenskih policah zmanjšajo tudi možnost morebitnega zamakanja in kopičenja vlage ob oknih.

Varnost

Poleg vremenskih vplivov dajejo žaluzije zunanje tudi občutek varnosti, saj nepridipravom onemogočajo nemoten dostop do naših oken. Potencialna možnost vloma v objekt se tako precej zmanjša zaradi povečanja truda, ki je potreben za dostop do notranjosti, ob zaprtih žaluzijah.

Slabosti

Čeprav imajo žaluzije zunanje številne prednosti, pa je treba omeniti tudi nekaj slabosti. Glavno slabost v primeru zunanjih žaluje predstavlja cena, saj je le ta običajno višja od alternativ nameščenih znotraj prostorov. Tako kot vsaka stvar, pa tudi žaluzije seveda zahtevajo redno čiščenje in vzdrževanje.

Ne glede na slabosti, kot sta višja cena in potreba po rednem vzdrževanju imajo žaluzije zunanje precej več prednosti. Ob upoštevanju začetne investicije je potrebno pogledati tudi dolgoročno sliko. Ob zmanjšanju stroškov ogrevanja in ohlajevanja objektov, se nam investicija skozi čas povrne. Poleg tega je njihova trpežnost in odpornost na vremenske vplive zagotovilo, da vam bodo dolgo služile brez potrebe po pogostem popravilu ali zamenjavi. Redno čiščenje in vzdrževanje sta potrebi, ki jih ima večina vsakdanjih aparatov in pripomočkov, prav tako je to potrebno tudi pri alternativah zunanjih žaluzij. Ob upoštevanju prednosti in slabosti zunanjih žaluzijo velja dejati, da je investicija v to vrsto senčil premišljena in ustrezna odločitev za izboljšanje udobja in videza vašega doma.