Fizioterapija je pomembna, saj se osredotoča na rehabilitacijo bolnikov ter zmanjševanje bolečin in omejitev gibanja. Fizioterapija Ljubljana predstavlja ključno področje zdravstvene nege, ki se osredotoča na preprečevanje, oceno, diagnozo in zdravljenje različnih telesnih okvar in funkcionalnih omejitev. Njen pomen izhaja iz izboljšanja gibalne sposobnosti, zmanjšanja bolečin ter s tem povečanja kakovosti življenja posameznika.

Različne oblike fizioterapije

Različne oblike fizioterapije se prilagajajo specifičnim potrebam pacientov in različnim zdravstvenim stanjem, zaradi česar postaja nepogrešljiv del celostne zdravstvene oskrbe.

Fizioterapevtske metode se uporabljajo v številnih kontekstih, od rehabilitacije po poškodbah in operacijah do obvladovanja kroničnih bolezni in nevroloških stanj. Ključna naloga fizioterapevta je oceniti bolnikovo gibalno funkcijo, identificirati omejitve in razviti prilagojen načrt zdravljenja. Ena izmed oblik fizioterapije je ortopedski pristop, ki se osredotoča na bolezni in poškodbe mišično-skeletnega sistema. Fizioterapevti na tem področju pomagajo pacientom pri obvladovanju bolečin, povečanju gibljivosti sklepov ter okrepitvi mišic. Nevrološki pristop se posveča bolnikom z nevrološkimi motnjami, kot so možganska kap, multipla skleroza in Parkinsonova bolezen. Namen teh terapij je izboljšanje motoričnih funkcij ter vzdrževanje ali ponovna vzpostavitev ravnotežja. V pediatriji, pa je fizioterapija namenjena otrokom z različnimi motnjami gibanja ali razvojnimi težavami.

Koristi fizioterapije je mnogo

Fizioterapija ima številne koristi, med katerimi so izboljšanje funkcionalne sposobnosti, zmanjšanje bolečin, povečanje gibljivosti, krepitev mišic, izboljšanje drže ter povečanje samostojnosti, predvsem v starejšem obdobju življenja. Pomembno je poudariti tudi vlogo fizioterapije pri preprečevanju poškodb, saj pacientom pomaga razvijati moč, vzdržljivost in pravilno telesno mehaniko. Preventivni pristopi vključujejo tudi svetovanje o vadbi, prehrani in splošnem zdravem življenjskem slogu. V sodobnem času se fizioterapija vse bolj usmerja v inovacije, vključno z uporabo naprednih tehnologij, telemedicino in individualno prilagojenimi programi terapije.

Od zdaj fizioterapija v udobju vašega doma

V podjetju Therapia d.o.o. izvajajo fizioterapijo na domu, kar je posebna storitev, namenjena tistim, ki zaradi različnih okoliščin ne morejo obiskati klasičnih fizioterapevtskih ordinacij. Ta pristop omogoča strankam, da prejmejo kvalitetno zdravstveno oskrbo udobno v domačem okolju. Therapia d.o.o. ponuja fizioterapevtske storitve v večih krajih po Sloveniji.

Ena od ključnih prednosti podjetja je organiziranost zaposlenih fizioterapevtov, kar zagotavlja učinkovito pokrivanje celotnega območja, še posebej je to dobro za ljudi, ki morda nimajo možnosti, da bi se vsakodnevno vozili do Ljubljane, a si vseeno želijo kvalitetne obravnave.

Z dodelitvijo specifičnih predelov posameznim fizioterapevtom se zmanjšuje potreba po dolgih prevozih, kar pripomore k temu, da lahko fizioterapevti brez zamud in težav pridejo do svojih strank.

 

 

Kaj je njihova posebnost?

Ponašajo se s svojo specifično metodo, ki se je razvijala kar deset let in omogoča nadpovprečno učinkovito rehabilitacijo v domačem okolju. Poleg tega so fizioterapevti podjetja izobraženi in usposobljeni za obravnavo raznolikih skupin ljudi, od dojenčkov do starejših, športnikov do ljudi z nevrološkimi boleznimi. Takšen pristop fizioterapije je zasnovan na lastni metodi, kar igra ključno vlogo pri rehabilitaciji njihovih strank. Fizioterapevtske metode in tehnike se razvijajo za rehabilitacijo specifičnih bolezni, zmanjševanje bolečin ter izboljšanje mobilnosti posameznikov. Therapia d.o.o. dosega izjemne rezultate, saj uspešno rehabilitirajo kar 97 odstotkov svojih strank.

Fizioterapija na domu je še posebej pomembna za tiste, ki imajo težave s slabim ravnotežjem, so nepokretni ali imajo omejeno mobilnost.  Za optimalen napredek je ključnega pomena vadba z optimalnimi vajami, ki so prilagojene posameznikovim potrebam. V podjetju  poudarjajo pomembnost podrobnosti pri izvajanju fizioterapevtskih vaj, saj so vse komponente, od položaja izvajanja vaj do izbire in trajanja vaj, ključne za doseganje najboljših rezultatov. Z vsemi temi pristopi in filozofijo dela Therapia d.o.o. postavlja visoke standarde kakovosti fizioterapevtske oskrbe na domu po celotni Sloveniji. S svojo predanostjo in strokovnostjo omogočajo strankam, da si povrnejo zdravje in izboljšajo kakovost svojega življenja, predvsem dolgoročno.

Tudi online

V svetu, kjer tehnologija nenehno napreduje, se tudi področje fizioterapije prilagaja sodobnim trendom. Ena izmed inovacij, ki prinaša številne prednosti, je tudi online fizioterapija. Ta oblika terapevtske obravnave omogoča izvajanje fizioterapevtskih seans na daljavo preko računalnika. Seveda, pa je v tem primeru vseeno zelo pomembno, da vsaj prvič obiščete svojega fizioterapevta, da boste lahko vse primerno izvajali tudi sami doma.

Pri Therapia d.o.o., svojim strankam omogočajo tudi obravnavo na daljavo in tako marsikomu omogočijo potek terapije v domačem okolju, ki ga je pacient vajen in v katerem se dobro počuti, predvsem je to za nekatere zelo priročno in pomembno. Drugi dober vidik je rehabilitacija brez tvegane okužbe, v primeru slabega imunskega sistema stranke, raznih drugih obolenj, ali v primeru raznih tveganih okužb kot je bila pandemija koronavirusa.

Potek online terapije

Online fizioterapija poteka podobno kot klasična fizioterapija, le da se izvaja na daljavo. To pomeni, da fizioterapevt ni v istem prostoru kot pacient, vendar pa je z njim povezan preko interneta oziroma računalnika ali pametnega telefona. Online fizioterapija torej poteka preko video klica, ki omogoča, da fizioterapevt in klient vidita drug drugega ter nemoteno komunicirata. Tako lahko fizioterapevt na daljavo deluje kot na normalnem posvetu; oceni posameznikovo stanje in težave, ki zahtevajo terapevtsko obravnavo, pripravi ustrezne vaje za rehabilitacijo, usmerja klienta in mu svetuje glede izvajanja vaj, po potrebi tudi kaj dodatno razloži ali pokaže, klientu pokaže vaje, ki jih v domačem okolju lahko izvaja sam ali s pomočjo svojcev.