Industrijski sesalci

Za vzdrževanje čistega okolja v industrijskem sektorju so ključni industrijski sesalci. Industrijski sesalci niso le namenjeni osnovnemu čiščenju, ampak se uporabljajo tudi za specifične naloge, ki niso neposredno povezane s standardnim čiščenjem. Industrijski sesalci so sposobni obvladovati raznolike izzive v industrijskem okolju. Električni in akumulatorski industrijski sesalci nudijo prilagodljivost glede na potrebe uporabnika.

Inovativna rešitev za učinkovito delo

Posebej izpostavljamo najnovejši industrijski sesalec HiKOKI RP350YDH, ki predstavlja inovativno rešitev za učinkovito delo. Zmožnost neposrednega priklopa na obdelovalni stroj pomeni, da lahko hkrati sesate med delom. Vgrajena vtičnica z močjo do 2000 W omogoča priklop električnih orodij. Avtomatsko stikalo zagotavlja samodejno vklop in izklop sesalca glede na delovanje povezanega stroja. S sistemom I-PULSE za samodejno čiščenje filtra se vzdrževanje poenostavi, saj se čiščenje filtra izvaja med delovanjem sesalca. Motor se samodejno izklopi ob polnem rezervoarju, kar pripomore k varčevanju energije.

Industrijski sesalci

Kakovostni filtrirni sesalniki za vse potrebe

Rešitve zajemajo vrhunske filtrirne sesalnike, primerno prilagojene za uporabo na gradbiščih, v delavnicah, tovarnah ali doma. Ne glede na to, ali so opremljeni z vrečko ali brez nje, ročni ali brezžični, na voljo so vzdržljivi in profesionalni izdelke priznane blagovne znamke HiKOKI. Zagotavljajo kakovostno izkušnjo uporabe, ki zadovolji tako potrebe na delu kot tudi doma.

Brezžični ali akumulatorski industrijski sesalci, znani tudi kot palični sesalniki, prinašajo udobje brez frustracij s kablom. Lahek dizajn omogoča enostavno prenašanje, delovanje na baterije pa odpravlja potrebo po nenehnem vklapljanju in izklapljanju med premikanjem po prostoru. To je izjemno praktična rešitev za učinkovito in udobno čiščenje brez omejitev kabla.

Industrijski sesalci za učinkovito čiščenje poslovnih prostorov

Industrijski sesalci se izkažejo v okoljih z obsežnimi poslovnimi prostori. Njihova močna sesalna zmogljivost, vzdržljivost, napredna filtracija ter pestra izbira orodij za čiščenje zagotavljajo učinkovito odstranjevanje umazanije. To jih ločuje od običajnih sesalcev, ki so bolj primerni za lažja gospodinjska opravila in manjša stanovanja.

Industrijski sesalci – ključni vidiki pri nakupu

Pri nakupu industrijskega sesalca je ključno premisliti o različnih dejavnikih. Velikost delovnega območja, vrsta dela, vrsta umazanije, ki jo je treba odstraniti, ter morebitna potreba po dodatnih orodjih so pomembni vidiki, na katere je treba biti pozoren. Prav tako se osredotočite na to, ali je električna energija vedno na voljo, saj v nasprotnem primeru lahko razmislite o nakupu akumulatorskega sesalca, ki bo zagotovil večjo gibljivost pri delu.

Varnost in kakovost zraka na delovnem mestu z industrijskimi sesalniki

Za ustvarjanje varnega delovnega okolja je ključno skrbeti za čist zrak, ki ga delavci vdihavajo. Poleg učinkovitega prezračevanja je zbiranje nevarnih snovi pravilno in varno ključnega pomena. Industrijski sesalci so posebej oblikovani, da izpolnjujejo specifične potrebe uporabnikov in opravljajo naloge, pri katerih so običajni sesalniki neprimerni. Glavne razlike med industrijskimi sesalniki in komercialnimi modeli so poudarjene v njihovi učinkovitosti in kakovosti.

Struktura in zasnova industrijskega sesalnika

Industrijski sesalniki imajo trdno konstrukcijo, pogosto iz trdnega jekla, ki je lahko prekrito s zaščitnim lakom. Njihova kompaktna velikost in zmogljiv motor prispevata k učinkovitosti sesanja, hkrati pa ohranjata napravo prenosljivo. Gumijasta kolesa omogočajo enostavno sledenje upravljavcu na različnih površinah. Pri nakupu ali najemu industrijskega sesalnika je ključno skrbno oceniti pogoje delovnega mesta. Razmisliti morate o vrsti prahu, ki ga boste sesali, še posebej, če so majhni ali nevarni delci. Razmisliti morate tudi o uporabi sesalnika hkrati z drugimi orodji na istem prostoru ter posebnih okoliščinah, kot so sesanje vročih materialov, pepela ali delo v zdravstvenih okoljih.

Uporaba industrijskih sesalnikov z drugimi orodji

Industrijske sesalnike lahko uporabljamo sočasno z drugimi električnimi in pnevmatskimi orodji, kot so vrtalniki, brusilni stroji, rezalni stroji, itd. Ti so še posebej uporabni na gradbiščih in delavnicah med gradbenimi ali obnovitvenimi deli. Sesalniki, namenjeni uporabi z drugimi orodji, so opremljeni s sistemom daljinskega upravljanja. Ta sistem omogoča napajanje orodja neposredno iz sesalnika s pomočjo dodatne namenske vtičnice in samodejen vklop in izklop sesalnika glede na to, ali je orodje v uporabi.

Mednarodni standard EN / IEC60335-2-69 določa razrede filtrirnih sistemov glede na vrsto prahu. Filtri, razvrščeni kot L/M/H, ne morejo zagotoviti zadostne ravni varnosti. Certificirani in preizkušeni sesalni sistemi za dodatna orodja izpolnjujejo mednarodne standarde. Vključujejo funkcije, kot so posebne zbirne posode, motorji, združljivi z zahtevami filtracije, signalne naprave in odporni materiali na udarce.

Pomen industrijskih sesalnikov v pekarni

Industrijski sesalniki so ključni del centralnega sesalnega sistema tako v velikih tovarnah kot v majhnih delavnicah, kot so pekarne ali slaščičarne. V majhnih pekarskih delavnicah so glavne aplikacije industrijskega sesalnika lahko čiščenje odpadne moke po celotni površini pekarne, kjer se priporoča uporaba certificiranega sesalnika za skladnost z varnostnimi predpisi v živilski industriji. Čiščenje notranjega dela pečice s serijo industrijskih sesalnikov, odpornih na visoke temperature (do 200 °C), omogoča varno sesanje vročega materiala in finih praškov. Industrijski sesalniki s toplotno odporno opremo in filtri omogočajo hitro in varno čiščenje pečic, brez čakanja na ohlajanje, kar povečuje produktivnost. Uporaba močnega sesalnika med čiščenjem preprečuje pršenje prahu v okolje.

Certifikati za delo v zdravstvenih okoljih

Sesalnik, ki opravlja čiščenje v zdravstvenih okoljih, mora imeti poseben certifikat, saj takšno čiščenje zahteva dvojni ukrep – čiščenje in razkuževanje hkrati. To je ključno za preprečevanje nekontrolirane širjenje okužb. Sesalniki, namenjeni za profesionalno čiščenje v higienskih prostorih, farmacevtskih, medicinskih, mikroelektronskih sektorjih ali v živilski industriji, morajo biti ISO certificirani. Ti sesalniki vključujejo posebno tehnologijo, ki zagotavlja maksimalne rezultate, učinkovitost ter popolno varnost za upravljavca.