Izdelava spletnih strani

Večina novih podjetnikov se že zelo dobro zaveda, kako zelo je za njihovo podjetniško prihodnost pomembna izdelava lastne spletne strani. Dandanes bi si res težko predstavljali marketinške procese malih, »vzhajajočih« podjetij brez te digitalne možnosti. Podobno ugotavljajo tudi statistiki, ki pravijo, da podjetja brez izdelane spletne strani doseže le 7% vseh potencialnih kupcev. Zanimivo, mar ne? Zakaj je izdelava spletnih strani tako zelo pomembna za dobro delovanje podjetja si preberite v nadaljevanju tega članka.

Če nisi na internetu te svet praktično ne pozna

Podjetniki si prodora na trg brez izdelave in uporabe spletne strani praktično ne predstavljajo. Večina ljudi, sploh v trenutnih covid časih, ponudbo izdelkov in storitev najprej poišče na spletu. Izdelava spletnih strani je »nujno« potrebna tudi zaradi privabljanja kupcev, ki jih bo najprej pritegnila lična vizualna podoba podjetja, potem pa tudi vsebina ponudbe. Preko kvalitetno in pregledno izdelane spletne strani boste kupce lažje privabljali tudi nazaj k ponovnemu nakupu. Verjetno ste že kdaj »izgubili živce«, ko ste na nepregledni spletni strani iskali nujno potrebno informacijo. Izdelana spletna stran dejansko v podjetniškem svetu odraža tudi našo urejenost, učinkovitost, profesionalnost, zato je še kako pomembno, da se spletna stran ves čas posodablja in tako predstavlja »svež obraz« vašega podjetja.

Izdelava spletnih strani je potrebna za informiranje vaših strank o novostih na trgu

Potrošniki zelo radi hitro pridobivajo kredibilne informacije, kar se seveda najlažje počne preko lično izdelane spletne strani. Poleg osnovnih informacij o delovnem času, kontaktih, trenutni ponudbi, pa lahko preko spletne strani širite tudi vizijo lastnega podjetja, različne nasvete, ocene in mnenja zadovoljnih kupcev, preko njih lahko stranke obveščate o akcijah, vse skupaj pa podkrepite še s fotografijami. Izkazalo se je, da izdelava spletnih strani odločilno vpliva na uspešen remarketing in posledični ponovni nakup vašega produkta.

Čas je denar

Svet vedno bolj spoznava, da je za ljudi najbolj nenadomestljiv prav čas. Prav zato, ga na nek nenavaden način »kupujejo« preko prilagojenega, predvsem pa manj časovno zamudnega spletnega nakupovanja. Izdelava spletnih strani omogoča, da lahko danes kupujete praktično 24/7, vse dni v letu. Dostopnost strankam dandanes pomeni veliko več kot karkoli drugega, zato je izdelava spletnih strani dobra naložba prav za vsakega še tako majhnega podjetnika. Bolj kot je nakup preprost in udoben, večkrat se bo ta ponovil. Prav zato je še kako pomembno, da svojo spletno stran tudi tako zastavite. Manj potrebnih klikov in zapravljenega časa bo zagotovo omogočilo, da se bo kupec večkrat vračal in produkt ponovno kupil.

Spletne strani ciljajo dlje

Izdelava spletnih strani omogoča vsakemu podjetniku, da na relativno poceni način doseže svoj krog potencialnih strank kjerkoli na svetu. Čeprav se starejša podjetja velikokrat zanašajo na priporočila, ki gredo od »ust do ust« pa se to v modernem podjetništvu le malokdaj obrestuje. Vsaj dolgoročno ne. Še posebej, če je vaš produkt zelo vizualna stvaritev. Kot primer vam lahko navedemo spletno stran poročne načrtovalke v Sloveniji. Res je, da se bodo dobre reference širile preko ustnih priporočil, a te ne bodo segle prav daleč. Za vas bodo mogoče vedeli slovenski pari, zelo majhna verjetnost pa bo, da boste svojo storitev lahko predstavili in prodali tujcem. Spletne strani omogočajo prav to, da lahko za vizijo in predvsem produkt vašega podjetja izvedo tudi potencialne stranke na drugem »koncu« sveta

Internet ima res veliko moč, zato vam definitivno predlagamo, da jo dobro izkoristite v svoj prid. Izdelava spletnih strani danes sploh ni draga investicija, zagotovo pa se vam bo ta v finančnem smislu zelo hitro obrestovala. Poleg vseh naštetih razlogov, ki so očitno v prid izdelave lastne spletne strani, pa te lahko konkretno pripomorejo tudi k optimizaciji spletne strani. Saj veste, to kar boste za svoje podjetje naredili danes, se bo poznalo jutri.