Laboratorijski inkubator

Naprava, ki se uporablja za ustvarjanje ugodnih pogojev za razmnoževanje ali razvoj mikroorganizmov, celic ali semen, se imenuje laboratorijski inkubator. Laboratorijski inkubator je nadvse pomemben del laboratorijev in se uporablja za številne procese, kot so raziskave v medicini, farmaciji in analitiki živil ter živilski kemiji. Inkubator je izjemno natančen in občutljiv ter se lahko uporablja za različne naloge pri temperaturah do +80°C. Še posebej se priporoča za inkubacijo živih kultur pri temperaturi +37°C. Zahvaljujoč precizni tehnologiji nadzora, so kritične temperaturne prekoračitve popolnoma izključene in tako je dragocena polnitev v inkubatorju ogrevana izjemno previdno.

Laboratorijski inkubator omogoča stalne pogoje

Laboratorijski inkubator omogoča nadzorovanje temperature v območju od +80 °C. Obstaja več velikosti od 32 litrov do 749 litrov, ki se lahko izberejo glede na potrebe. Inkubatorji so na voljo v dveh zmogljivostnih razredih – osnovni, ki ima enojni zaslon in plus, ki ima dvojni zaslon. Inkubator lahko deluje z naravnim ali prisilnim kroženjem zraka. Dvojna vrata iz stekla in nerjavečega jekla omogočajo dober pregled brez padca temperature. V zmogljivostnem razredu plus lahko aktivirate proces sterilizacije preko upravljalnega zaslona.

Laboratorijski inkubator

Laboratorijski inkubator je naprava, ki je namenjena za ustvarjanje in vzdrževanje optimalnih razmer za razvoj bioloških sistemov.

Laboratorijski inkubator je zasnovan tako, da zagotavlja optimalno kroženje zraka v notranjosti komore, tudi ko je ta popolnoma napolnjena. Ta zmogljivost je omogočena z nastavljivim ventilatorjem, ki je na voljo v obeh zmogljivostnih razredih, osnovnem in plus. Edinstvene grelne površine, ki so optimalno usklajene s sistemom naravnega in prisilnega kroženja zraka, omogočajo uporabnikom izključiti ventilator pri občutljivih vzorcih, ki ne smejo biti izpostavljeni vrtinčenju zraka.

Laboratorijski inkubatorji imajo najsodobnejšo tehnologijo

Inkubatorji Memmert se lahko pohvalijo z najsodobnejšo tehnologijo v laboratoriju in neprekosljivim razmerjem med ceno in zmogljivostjo. Skozi več kot 65 let stalnega razvoja in številnih povratnih informacij iz praktičnih uporabnikov so vsi modeli opremljeni s patentiranim intuitivnim enostavnim upravljanjem preko barvnega TFT zaslona na dotik, ogromno možnosti programiranja in dokumentiranja z uporabo vgrajenih komunikacijskih vmesnikov, integriranega pomnilnika in programske opreme AtmoControl. Inkubatorji so skoraj v celoti izdelani iz visoko kvalitetnega nerjavečega jekla 1.4301, korozijsko odpornega in enostavnega za čiščenje. Zagotavljajo natančno in homogeno uravnavanje temperature, neodvisno od volumna komore in polnitve in imajo priložen kalibracijski certifikat za temperaturo +37 °C ter so varnostno preizkušeni in nositelji oznak, ki potrjujejo, da izpolnjujejo vse zahteve evropskih zakonov in standardov za medicinske pripomočke.

CO2 inkubator- nadzorovano in fiziološko idealno okolje za razvoj celičnih kultur, bakterijskih kultur in tkivnih kultur

CO2 inkubator ICOmed je naprava, ki zagotavlja optimalno okolje za razvoj celičnih kultur, bakterijskih kultur in tkivnih kultur. Ima avtomatsko sterilizacijo in napredne funkcije za zaščito kultur. V primeru in-vitro zunajtelesne oploditve, natančnost in zanesljivost CO2 inkubatorja zagotavlja krmilni sistem Memmert, ki tudi preko e-pošte ali telefona obvešča o alarmnih stanjih. Baterijsko napajanje krmilne elektronike zagotavlja neprekinjen nadzor CO2, tudi v primeru izpada električne energije. Za optimalno higieno poskrbita zaobljeni robovi v notranjosti komore, ki omogočajo enostavno in temeljito čiščenje, notranjost pa se lahko sterilizira v 60 minutah pri 180 °C.

Laboratorijski inkubator

 

Zaščita celičnih kultur z napredno tehnologijo

CO2 inkubator ICOmed ponuja nadzorovano temperaturno območje do +50C z dvojnim displayem in dovršeno tehnologijo nadzora, ki temelji na najvišjem zmogljivostnem razredu ‘Plus’. Na voljo so 4 modelne velikosti: 56, 107, 156 in 241 litrov. Inkubator ima dvojna vrata iz nerjavečega jekla in ogrevana notranja steklena, pri čemer je pri modelu ICO50med možnost deljenih notranjih steklenih vrat. Zaščita pred napakami je zagotovljena z FDA skladnim dokumentiranjem temperature, vlage, CO2, O2 in časa odprtja vrat. Krmilna elektronika ima rezervno baterijsko napajanje, ki zagotavlja prikaz, dokumentiranje podatkov in nadzor koncentracije CO2, tudi med izpadom elektrike. Inkubator ima vizualni in zvočni alarm ter mogoča so alarmna opozorila preko telefona, v primeru odstopanja izven individualno nastavljivih razponov temperature, CO2, O2 in vlage. Inkubator ima aktivni nadzor vlage, digitalni elektronski nadzor CO2, IR-senzor z dvojnim žarkom z avtomatskim nuliranjem, samodiagnostičnim sistemom odkrivanja napak in barometrično kompenzacijo tlaka. Notranjost komore in vse priključke in senzorje se lahko sterilizirajo s 60-minutnim programom pri +180°C.

ICOmed inkubator proizvaja Memmert, je bil posebej oblikovan in testiran za medicinsko uporabo. Proizvajalec je prestal test z obsežnim procesom vrednotenja in pregledom, da bi bil označen kot medicinski pripomoček razreda IIa. To potrjuje, da izpolnjuje bistvene varnostne zahteve, ki jih zahteva Zakon o medicinskih pripomočkih (ZMedPri) in evropska Direktiva Sveta 93/42/EGS o medicinskih pripomočkih. To pomeni, da je inkubator primeren za uporabo v medicinskih laboratorijih in institucijah kot je na primer v in-vitro fertilizaciji.

Uporaba CO2 inkubatorja v zunajtelesni oploditvi

V laboratoriju se jajčne celice in semena pripravljajo za oploditev in gojenje zarodkov. Jajčne celice se izolirajo iz foliklove tekočine in prenesejo v epruvete. V laboratoriju se jajčne celice sperejo z gojiščem in shranijo v CO2 inkubatorju, kjer se ohranja optimalno okolje za razvoj celic. To vključuje temperaturo 37 st. C, temo, vlago in atmosfero s 6% CO2. Semenčice se pregledajo in pripravijo za oploditev. To lahko vključuje metodo swim-up, kjer se semenčice da v gojišče in po 30 minutah najboljše semenčice priplavajo na vrh, ali pa se pripravijo z centrifugiranjem. Pripravljene semenčice se potem oplodijo z jajčno celico (klasična metoda in-vitro oploditve) ali pa se uporabi metoda neposrednega vnosa semenčice v jajčno celico (ICSI).

Metoda ICSI ali metoda neposrednega vnosa semenčice v jajčno celico je ena izmed najpomembnejših metod za zdravljenje moške neplodnosti. Ta metoda se izvaja pri moških z nekakovostnim semenom, kot so premalo število spermijev, slaba gibljivost spermijev, spremenjena oblika spermijev ali celo spermije, ki jih dobimo iz testisa, če v izlivu ni spermijev. V laboratoriju se pod mikroskopom, vstavi en spermij v vsako jajčno celico. Oplojene jajčne celice se potem shranijo v inkubatorju v gojišču za gojenje jajčnih celic in se skrbijo podobno kot jajčne celice po klasičnem IVF postopku.

CO2 inkubator

Nekateri inkubatorji so tudi opremljeni z CO2 regulacijo, kar je zelo pomembno pri gojenju celic in tkiv.

Predstavili bi metodo IMSI, ki omogoča večji pregled glav spermijev v primerjavi z običajno metodo ICSI. Ta metoda omogoča povečavo na 6000-krat in tako omogoča videnje struktur, imenovanih vakuole, ki jih pri običajni povečavi, od 200-400-krat, nismo mogli videti. Raziskave kažejo, da imajo spermiji s takšnimi vakuolami manjšo možnost oploditve jajčnih celic, hkrati pa vplivajo na razvoj zarodkov in zmanjšujejo možnost zanositve pri ženskah, ki imajo partnerje z najtežjimi oblikami neplodnosti. Ta metoda še ni končno raziskana, vendar se domneva, da bo prinesla izboljšave pri kliničnih rezultatih metode ICSI pri najtežjih oblikah moške neplodnosti.

Kern & Sohn – 170 let uspeha v proizvodnji natančnih tehtnic

Kern & Sohn GmbH je nemški proizvajalec natančnih tehtnic z dolgo in uspešno zgodovino. Podjetje je ustanovljeno pred več kot 170 leti in že jo vodi 8. družinska generacija. Kern & Sohn GmbH je prepoznan kot zanesljiv partner, ki nudi ne samo širok spekter merilnih naprav, ampak tudi ultramoderni kalibracijski laboratorij od leta 1994, ki je bil pooblaščen s strani DAkkS. To potrjuje, da so tehtnice preizkušene in kvalitetne.

 

Precizne laboratorijske tehtnice

Natančne laboratorijske tehtnice so nujno orodje za laboratorije

Digitalna tehtnica 36.000 g od proizvajalca ima natančnost prikaza 0,1 g. Ima tehtalno ploščo dimenzij 340×240 mm iz nerjavečega jekla. Integriran zaslon s številkami velikosti 18 mm. Tehtnica ima tudi eksterno kalibracijo, RS232 izhod ter je vodna tehtnica. Za tehtanje pod tehtnico ima funkcijo štetja z izbiro referenčnih količin in funkcijo določitve odstopanja v % od ciljne vrednosti (100%). Napajanje je 220V/50 Hz ali baterijsko (6 x 1,5V tip C). na voljo je zunanji akumulatorski modul za večkratno polnjenje (opcijski dodatni pribor). Tehtnica meri 350 x 390 x 120 mm in teža je 6,3 kg.

Digitalna tehtnica 16.100 g z natančnostjo 0,1 g ima veliko tehtalno ploščo dimenzij 340×240 mm iz nerjavečega jekla. Ima integriran display s številkami velikosti 18 mm. Tehtnica ima tudi eksterno kalibracijo, RS232 izhod ter možnost tehtanja pod tehtnico. Napajanje je 220V/50 Hz ali baterijsko (6 x 1,5V tip C), na voljo pa je tudi zunanji akumulatorski modul za večkratno polnjenje (opcijski dodatni pribor). Tehtnica meri 350 x 390 x 120 mm in teža je 6,3 kg

Kakovostne in precizne laboratorijske tehtnice so preizkušene in kakovostne. Precizne laboratorijske tehtnice predstavljajo idealno izbiro za tehtanja, saj so natančne in zanesljive. Povezave z računalnikom in tiskalnikom, intuitivni zaslon na dotik in večjezičnost delovanja jih naredijo primerne za vsakega uporabnika. Precizne laboratorijske tehtnice imajo tudi različne funkcije, ki uporabniku omogočajo prilagajanje tehtanja lastnim potrebam.