zavarovanje kredita

Imate kredit in vas skrbi, da bi v primeru, da se vam kaj zgodi, trpela vaša družina, ki bi odplačevala vse vaše dolgove? Skrbi so odveč, saj se lahko odločite za zavarovanje kredita s hipoteko, da bližnjih ne boste bremenili z vašimi dolgovi, v primeru najhujšega, vi pa boste tudi lažje in z manj skrbi živeli. Vse to vam omogoča Prva – najbolj osebna zavarovalnica pri nas. Strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali in objektivno ocenili vašo trenutno situacijo, da boste mirni in brez dvoma lahko realizirali vse do potankosti, kot ste si zadali.

Za vašo družino pa bo prihodnost precej mirnejša, saj se ne bodo ves čas spraševali, “kaj pa če?”. Tako bo vaše življenje in tudi vseh vaših najbližjih precej bolj sproščeno in brez skrbi, da v prihodnosti pade nanje breme dolgov.

zavarovanje kredita

Zavarujte svoje bližnje za primere, če se vam kaj zgodi.

Zavarovanje kredita s hipoteko lahko zavarujete z življenjskim zavarovanjem Prva Varnost

V primeru, da bi radi zavarovali kredit, ki ga trenutno odplačujete, to lahko storite z riziko življenjskim zavarovanjem Prva Varnost. Omenjeno zavarovanje vam nudi več stvari v enem paketu. Zavarujete se za primer naravne ali nezgodne smrti in poskrbite za zavarovanje in poplačilo kreditov ter finančno varnost vaše družine. Tovrstno zavarovanje sklenete predvsem zaradi svojih bližnjih.

Gre za neke vrste načrt zavarovalne zaščite, s katerim boste najbližji družini (partnerki, partnerju, ženi ali možu ter otrokom) v najtežjih trenutkih zagotovili izplačilo. V naprej dogovorjene zavarovalne vsote oz. dovolj finančnih sredstev, ki jim bo vsaj malo olajšala nastalo situacijo. Sicer bi v primeru vaše smrti utrpeli velike finančne posledice. To sta lahko izpad dohodka in pa seveda potrebno poplačilo vaših morebitnih dolgov. Zavarovalnina prinaša vaši družini nekaj manj skrbi v primeru najhujšega. Hkrati omogoča poplačilo kreditov in ostalih dolgov, zagotavlja tudi preskrbljenost otrok do trenutka, ko postanejo neodvisni.

Hkrati pa omogoča tudi vzdrževanje stanovanja, hiše in pomaga družini ohranjati življenjski standard. Poglejmo zdaj še, za koga je omenjeno zavarovanje sploh primerno? Za vse, ki imate družino in želite poskrbeti za njihovo finančno varnost v prihodnosti. Za vse, ki najemate posojila in potrebujete zavarovanje kredita s hipoteko. Za vse, ki ste že sklenili zavarovalne police, ki vaših potreb ne pokrivajo v celoti in bi jih želeli dozavarovati. Primerno je tudi za vse delujete v podjetniškem svetu, ki imate pomembne funkcije v podjetjih in bi vaša odsotnost lahko pomenila veliko breme za delovanje podjetja. Lahko rečemo, da je na splošno primerno za vse osebe, ki so v obdobju življenja od 18. do 75. leta.

Zakaj je zavarovanje kredita s hipoteko pri Prvi boljša izbira od zavarovanja kredita pri banki?

Verjetno se po do zdaj prebranem, že sprašujete, pa zakaj bi zavaroval kredit pri zavarovalnici in ne na banki, kjer ste ga vzeli? Preprosto zato, ker je manj ugodno za vas in vašo družino. Poglejmo zdaj malce natančneje, kaj se vam bolj izplača in zakaj. Ne glede na to pri kateri banki boste najeli posojilo, bo le ta od vas zahtevala, da v njeno korist sklenete tudi zavarovanje kredita s hipoteko ali plačilom zavarovalne premije. Torej lahko tovrstno zavarovanje sklenete pri banki, a bo v primeru vaše smrti ali morebitnega neplačevanja obrokov kredita, varovalo le za banko, ne bo pa zaščitilo vaših najbližjih in njihove prihodnosti. Zato če želite svoje najbližje zaščititi pred vašimi dolgovi, boste za njih najbolje poskrbeli tako, da sklenete življenjsko zavarovanja Prva Varnost in hkrati zavarujete kredit ter družinsko prihodnost.

zavarovanje kredita

Zavarovanje kredita je zagotovo smiselna odločitev.

Poglejmo si konkreten primer, iz katerega se lahko marsikaj naučimo

S konkretnim primerom poglejmo razliko med zavarovanjem kredita pri Prvi zavarovalnici in da manjši kredit sploh ne zavarujete. Na primer Goran je pri 32 letih najel kredit za nakup avtomobila, v vrednosti 8.000,00 EUR, obvezal se je za odplačevanje v obrokih po 250,00 EUR na mesec za prihodnja tri leta. Leto po najemu kredita, se je Goran smrtno ponesrečil v delovni nesreči, kar je popolnoma šokiralo njegovo ženo in dva majhna predšolska otroka. Poleg tega, da so izgubili moža in očeta, je za njim ostal tudi delno še neodplačan kredit. Ker Goran kredita ni posebej zavaroval, je njegovo odplačevanje padlo na ženo. Ona je bila zaposlena le za polovični delovni čas in je obroke odplačevala z res veliko težavo, zato si je večkrat morala izposoditi prihranke pri svojih starših, da je skupaj z otrokoma lahko preživela mesec.

V primeru, da bi Goran poskrbel za zavarovanje kredita s hipoteko pri Prvi zavarovalnici, do tovrstnih dodatnih finančnih obremenitev žene z odplačevanjem njegovega kredita ne bi prišlo. Na drugi strani pa lahko vidite še nekaj, da je lahko nižji znesek kredita ravno tako obremenjujoč kot tisti, ki ga sklenete za daljše časovno obdobje. Pri slednjem kreditojemalci celo pogosteje poskrbijo, da je v primeru nepredvidljive situacije zavarovan. Zato ne pozabite na dejstvo, da se lahko tako rekoč kadarkoli znajdete v težki situaciji in da je nujno, da zavarujete tudi kratkoročne kredite in poskrbite za brezskrbno družinsko prihodnost.

Kako se določi zavarovalna vsota zavarovanja?

Življenjsko zavarovanje Prva Varnost krije zavarovanje kredita s hipoteko in je vedno prilagojeno posamezniku. Zato  je tudi določitev primerne zavarovalne vsote prilagojeno posamezniku. Z vašimi potrebami in željami, boste kar najbolje zavarovali prihodnost svojih najdražjih. Zavedati se morate, da mora biti izplačilo v primeru vaše smrti takšno, da pokrije stroške. Nastali v primeru smrti, in hkrati prepreči poslabšanje življenjskega standarda, ki se lahko zgodi kot posledica dela izpada  dohodka v družini. Premije sklenjenega zavarovanja so mesečne in po nekaj evrov. Na samo višino premije vpliva vaše zdravstveno stanje in življenjski slog, ki ga živite ter zavarovalna vsota, ki jo določite ob sklenitvi.

Na drugi strani pa nimata vpliva na višino premije, tako spol zavarovanca, kot tudi ne sprememba zdravstvenega stanja v času trajanja zavarovanja. Ob tem pa prejmete še posebne ugodnosti kot so: možnost povišanja zavarovalne vsote vse do 50 % ob pomembnih življenjskih mejnikih brez, da bi dodatno ugotavljali vaše zdravstveno stanje. Brezplačno ste zavarovani za primer nezgodne smrti v višini polovične zavarovalne vsote. Kadarkoli lahko prejmete tudi brezplačen telefonski nasvet zdravnikov družinske medicine. Na spletu vam je na voljo portal Moja Prva, kjer lahko preverite vaša zavarovanja in imate hiter dostop do vseh informacij povezanih do življenjskega zavarovanja.

Kaj pa zavarovanje kredita za primer brezposelnosti?

Vas skrbi, da pa bi zaradi hude bolezni ostali brez službe in bi morali zavarovanje kredita za primer brezposelnosti še naprej odplačevati? Vse te skrbi so odveč in lahko odpravite zelo hitro in preprosto. Življenjsko zavarovanje Prva Varnost vam zagotavlja hitro in enostavno sklenitev paketa, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu. Svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri določitvi optimalne zavarovalne vsote in kritja, ki ga želite zajeti v zavarovanje. Tako lahko v kritje dodate tudi zavarovanje za primer izpada dohodka, v tem primeru se lahko nadomesti kratkoročni dohodek v primeru bolniške odsotnosti ali dolgoročne odsotnosti, če pride do poklicne invalidnosti, bolezni ali nezgode. Tovrstno kritje zagotavlja tudi zavarovanje kredita za primer brezposelnosti. Že takoj po vplačilu prve premije boste lahko brez skrbi, da bi vaši svojci zašli v dolgove, če se vam zgodi kaj nepredvidenega. Tako ste lahko brez skrbi vi, kot tudi vaši najožji družinski člani.

zavarovanje kredita

Stanovanjski kredit zavarovan pri zavarovalnici Prva

Zdaj, ko že imate precej informacij – zavarovanje kredita s hipoteko, ste se morda vprašali, kaj pa stanovanjski kredit zavarovan pri zavarovalnici, je tudi to mogoče? Preprost odgovor je, da. V primeru, da zase izberete življenjsko zavarovanje Prva Varnost in ga prilagodite svojim potrebam in življenjskemu slogu, potem v tem primeru lahko zavarujete kater koli kredi, ne glede na to, ali gre za kredit najet za nakup stanovanja, nakup avtomobila, gradnjo hiše ali kater koli drug kredit. Svetovalci v zavarovalnici Prva vam bodo z veseljem pomagali pri določitvi optimalne zavarovalne vsote in kritja, ki ga potrebujete oz. želite za svoj življenjski slog, da bo vaša in prihodnost vaše družine mirnejša, bolj sproščena in brez skrbi. Zato lahko kar takoj kontaktirate zavarovalnico in opravite vse potrebno, da bo stanovanjski kredit zavarovan pri zavarovalnici Prva, že danes.

Kako skleniti zavarovanje kredita s hipoteko?

Želite po prebranem, da boste svoj kredit prav zares zavarovali pri zavarovalnici Prva in razbremenili svoje družinske člane? Potem vam čestitamo, vaša odločitev je prava. Sam postopek je zelo enostaven. Na spletni strani zavarovalnice Prva (zivljenje.prva.si) kliknete na zavihek »sklenite zavarovanje« in enostavno vnesete zahtevane podatke. Na ta način lahko izberete že obstoječi paket zavarovanja ali pa si sestavite kombinacijo zavarovanja. Slednji vam bo najbolj ustrezal glede na potrebe in življenjski slog. Takšna sklenitev življenjskega zavarovanja Prva Varnost je res najpreprostejša.

Si želite, da vam svetovalci odgovorijo na morebitna vprašanja, potem jih lahko kontaktirajte na različne načine. S klicem na telefonsko številko 080 88 08, vsak dan med 8. in 16. uro so vam svetovalci na voljo za morebitna vprašanja in dileme. Pišete jim lahko tudi na elektronski naslov info@prva.si. Sicer pa lahko preko klepetalnika na spletni strani zastavite vprašanje in vam bodo ogovorili. Svoj termin pri svetovalcu lahko prav tako rezervirate, kar preko spletne strani. S svetovalcem se potem dogovorite o vseh podrobnostih in skleneta življenjsko zavarovanje Prva Varnost.  Zavarovanje bo seveda prilagojeno vašim potrebam in željam ter zajema katero koli zavarovanje kredita s hipoteko. Ne glede na to ali gre za stanovanjski kredit zavarovan pri zavarovalnici in zavarovanje kredita za primer brezposelnosti. Po sklenitvi življenjskega zavarovanja, boste zagotovo zaživeli precej lahkotneje in brez skrbi, verjemite.