pisalne mize

Verjetno se vsak od nas še kako dobro zaveda, da je ustrezno urejen delovni prostor osnova za produktivno in uspešno delo. Sem sodi tudi primerna pisalna miza, ki mora biti v prvi vrsti prilagojena posameznikovim potrebam. Če je ob tem še estetsko dovršena, pa ste opravili popoln nakup. Zares vrhunske pisalne mize privlačnega dizajna boste dobili tudi v salonu pohištva Furnitura. Če želite združiti prijetno s koristnim, vam svetujemo, da si ogledate njihovo zares pestro ponudbo. Na vas že čakajo vrhunske pisalne mize po ugodnih cenah.

Da boste zagotovo izbrali tisto mizo, ki vam bo prinesla kar največ delovnih uspehov, smo za vas pripravili nekaj praktičnih napotkov. Ob vsaki morebitni dilemi pa se lahko vedno obrnete tudi na strokovno svetovalno ekipo pohištvenega salona Furnitura, kjer se kadar koli najde popolna pisalna miza za vaše potrebe.

Za zdravo pisarno

Vaš delovni prostor v pisarni morate opremiti tako, da vam bo omogočal kar najbolj funkcionalno in zdravo delo. Zato morate pozornost nameniti predvsem izbiri dovolj velike in visoke pisalne mize. Njena višina vam mora omogočati kar najbolj optimalno držo. Tako se boste med opravljanjem službenih dolžnosti počutili veliko bolj spočito, zagnano in produktivno. Komolci naj bodo na mizo naslonjeni pod pravim kotom, oči pa naj bodo v liniji zgornjega roba računalniškega zaslona.

Pisalna miza mora, kar zadeva dimenzije, ustrezati tako prostoru kot vašemu delu. Pred nakupom zato izmerite svojo pisarno in izberite prostor, kamor jo boste umestili. Redko kdo ima prostora na pretek, vseeno pa poskusite izbrati mizo, ki ima dovolj veliko delovno površino. Stvari boste lahko imeli lepše urejene, delovni proces pa bo zato tekel veliko bolj gladko.

Poleg same pisalne mize pa si morate zagotoviti tudi kakovosten ergonomsko oblikovan pisarniški stol. Ta bo namreč skupaj s pisalno mizo ustvaril prijeten delovni kotiček, kjer se boste z veseljem lotili vseh dodeljenih službenih nalog.

Pisalne mize, prilagojene različnim uporabnikom

Pisalne mize so po navadi različnih oblik in velikosti, saj so namenjene opravljanju različnih nalog. Namenjene so lahko pisanju in učenju ali tipkanju in uporabi prenosnih računalnikov. Lahko stojijo ob steni ali sredi prostora, odvisno od razporeditve ostalega pisarniškega pohištva v prostoru.

Pisalna miza

Ko definirate potrebno dimenzijo mize, se morate vprašati, za kaj jo boste uporabljali. Ali bo to miza za pisanje nalog, računalniška miza, pisalna miza ali večopravilna delovna miza?

  • Ključnega pomena pri delu z računalnikom je globina mize. Le tako boste lahko računalniški nastavili tako, da bodo vaše oči kar najmanj obremenjene. Za prenosni računalnik zadostuje že globina 50 cm. Enako velja za mizo, ki je namenjena pisanju ali tipkanju. Za ugodno postavitev stacionarnega računalnika pa je priporočljivo izbrati globino med 75 cm in 90 cm.
  • Dolžine miz so najpogosteje tiste standardne in se gibljejo med 120 cm in 150 cm. To so dolžine, ki vam omogočajo, da imate na mizi postavljen zaslon, tipkovnico in ostale pripomočke, kot so pisalni blok, namizna lučka, pisala, telefon, nujno potrebno jutranjo kavo in sentimentalen spominek. Če ste omejeni s prostorom, pa vam bo zadostovala tudi miza dolžine 100 cm.
  • Višina mize naj bo med 73 in 76 cm, tisti, ki ste nekoliko višje rasti, pa si privoščite še kakšen centimeter več. Potrebno višino najbolje določite tako, da se usedete na stol, roke pokrčite pod pravim kotom in izmerite, kolikšna je razdalja od tal do podlahti. Tako visoka naj bo vaša miza.

Ne glede na to, koliko pripomočkov in materiala zahteva vaše delovno mesto, je smiselno izbrati pisalno mizo, ki ima vsaj kakšen predal. Predalniki in poličniki so namreč zelo praktična rešitev za reševanje prostorske krize. Za njo pa vemo, da je precej pogosta.

Aktivni na delovnem mestu

Tistim, ki prisegate na dinamično delo, so na voljo tudi prav posebne oblike miz – dvižne pisalne mize. Te so izdelane iz teleskopskih podnožij. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji jih lahko poljubno nastavite kar s pritiskom na gumb. Njihova glavna prednost je ta, da vam omogočajo opravljanje pisarniških zadolžitev kar stoje. Vaše telo je v tem položaju najbolj optimalno prekrvavljeno, za kar vam bo poplačalo z odličnim zdravjem. Ko vam presede sedeči položaj, si mizo enostavno nastavite tako, da je primerna za delo v stoječem položaju. Z rednim vstajanjem med delom pa poskrbite za zdravje in večjo zbranost pri delu.

Stil, ki prepriča

Naj vaša pisarna zasije z novo, sodobno zasnovano pisalno mizo. Pri Furnituri so zato za vas pripravili zares pestro ponudbo miz različnih slogov, ki zadovoljijo najrazličnejše okuse. Zahvaljujoč številnim modelom, barvam in materialom, ki odlikujejo Furniturine pisalne mize, bo prav vsak od vas našel tisto, ki mu bo dolga leta pomagala pri uspešnem spopadanju s še tako zahtevnimi nalogami na delovnem mestu.