team building

Ali iščete dobro idejo, kam bi se lahko z vašimi sodelavci odpravili na kvaliteten tema building? V tem prispevku smo za vas pripravili kar nekaj idej, ki vam lahko pridejo prav pri sami organizaciji oz. pri samem izbiranju idej, kam bi se sploh lahko odpravili.

Menimo, da je team building izjemno pomemben, saj omogoča zaposlenim, da se med seboj bistveno bolje spoznajo in ustvarijo nekaj skupnih spominov, ki jim bodo v prihodnje koristili za različne debate na delu ali izven dela. Verjamemo, da boste v tem prispevku našli kar nekaj dobrih idej, ki jih lahko izkoristite za vaš naslednji team building, vsekakor pa lahko vedno dodate tudi kakšno svojo idejo. Dobro je, da svojo ekipo sodelavcev poznate toliko dobro, da poznate njihove navade, interese in zanimanja. To vam bo omogočilo, da boste lahko izbrali aktivnost ali lokacijo za team building, ki bo zares nekaj posebnega in bo vsem sodelujočim čim bolj pri srcu.

1.) Pohod na Triglav

V kolikor ste ekipa sodelavcev oz. kolegov, ki se lahko pohvali z nekoliko boljšo fizično pripravljenostjo, potem bo zagotovo dobra izbira za vas, če se boste odpravili na kakšen daljši pohod. Pohodi so idealna priložnost, da se zbližate z vsemi prisotnimi, še posebej v primeru, da se odpravite na nekoliko daljši pohod. Če se boste odpravili na daljši pohod, boste imeli veliko časa za pogovor, prav tako pa bo kar nekaj priložnosti za vzpodbujanje in zdravo tekmovalnost, ki bo celoten izlet še toliko bolj popestrila.

V Sloveniji imate kar nekaj hribov, ki jih lahko izkoristite za dober team building, vsekakor pa bi bil eden izmed najbolj zanimivih hribov, na katerega se lahko povzpnete prav Triglav. Triglav je najvišja gora v Sloveniji in vsekakor predstavlja pravo trofejo, zato v kolikor na njem še niste bili, bi lahko to priložnost izkoristili za nepozaben team building, ki se bo vsem vtisnil v spomin za vedno, med drugim pa boste spletli boljše prijateljstvo med sodelavci, kar bo v končni fazi vplivalo tudi na rezultate pri delu.

2.) Paintball

V kolikor niste ravno skupina ljudi, ki bi ji bilo pohajkovanje po gorah najbolj ljubo, potem je morda bolje, da se take ideje ne poslužujete in se odločite za kakšno drugo možnost – na voljo jih mater namreč resnično ogromno. Ena izmed dobrih opcij, ki bi vam jo predlagali kot naslednjo idejo je paintball. Gre za zelo zabavno igro, ki bo poskrbela tudi za kar nekaj adrenalina. V kolikor se boste odločili, da se boste odpravili na paintball vam svetujemo, da pregledate široko ponudbo, ki je na voljo v Sloveniji in izberete lokacijo, ki bo za vse udeležence kar najbolj primerna. Na voljo imate zares široko paleto možnosti, zato je samo od vas odvisno, kaj boste izbrali. Paintball je igra, pri kateri boste potrebovali kar dobro taktiko in nekaj kondicije, če boste seveda želeli zmagati. Preizkusite se in poizkusite premagati vaše nadrejene!

3.) Rafting v Bovcu

V kolikor ste ljubitelji adrenalinskih športov oz. vodnih športov, bi vam svetovali, da se odločite za rafting. Rafting je namreč v Sloveniji zelo priljubljen šport, ki se ga poslužuje čedalje večje število ljudi. V Sloveniji je eden izmed najbolj zanimivih krajev za tovrstne vodne športe Bovec, ki se nahaja v neposredni bližini reke Soče, ki je zelo primerna za rafting in ostale podobne vodne športe.

rafting bovec

Če se odpravljate v Bovec bi vam svetovali, da si vzamete vsaj nekaj dni časa in raziščete tudi okoliške kraje, se povzpnete na kak hrib in tako dalje, kajti kar nekaj je opcij, ki so vam v teh krajih na voljo in vsekakor vas ne bodo razočarali. Če iščete dobro idejo za najem prenočišča, bodo apartmaji Bovec skoraj zagotovo odlična ideja za team building, kajti če se boste odpravili v kakšen hotel, boste imeli nekaj več težav s samo organizacijo oz. večerna druženja bodo otežena, kajti vsak bo imel načeloma svojo sobo, kar vsekakor ni ravno po godu druženju, kot je team building.