Brez sedežne garniture si skoraj ne predstavljamo bivalnega prostora, saj nam nudi sprostitev, hkrati pa je osrednji kos pohištva, ki je namenjen druženju, bodisi doma ali pa v pisarni. Zato je prav, da je izbira kvalitetne sedežne garniture premišljena.

Na kaj je treba biti pozoren ob nakupu sedežne garniture?

Ob nakupovanju sedežne bodite pozorni, kje dobite najkvalitetnejšo za manj denarja. Pozorni bodite tudi na kvaliteto materiala, pa naj bo to usnje, umetno usnje ali blago. Ne pozabite dobro izmeriti prostora, da boste vedeli, kakšnih dimenzij mora biti sedežna, če pa menite, da nobena klasična ne ustreza vašemu prostoru, pa vam jo lahko naredijo tudi po meri, točno take velikosti, kot želite. To je idealno, če imate manjši prostor, ki bi ga radi zapolnili s sedežno, ali pa imate veliko dnevno sobo in se vam zdijo vse sedežne garniture premajhne. Poleg pa si lahko omislite tudi dodaten element, kot je naprimer sedalna vreča ali pa počivalnik. Pazite tudi, da boste izbrali dizajn, ki se bo lepo skladal z ostalim pohištvom. Izbirate lahko med različnimi oblikami, podolgovatimi, v obliki črke U, v obliki črke L, zaobljenimi, kotnimi, lahko pa izberete tako, ki ima raztegljivo ležišče. Izbire je pravzaprav vsakdan več, saj se ponudniki venomer trudijo približati željam in potrebam kupcev. Na zgornjem linku boste našli sedežne garniture, ki so moderne in kvalitetne, njihova izdelava, pa je možna čisto po vaših željah. Uporabljajo pravo goveje usnje, ki je slovenskega porekla. Izbirate pa lahko med 200 različnimi vrstami usnja in barvnimi odtenki. Če vam usnje ni po želji, pa lahko za vašo sedežno izberete tkanino. Tudi tukaj imate veliko izbire, najsodobnejša je Aquaclean tkanina, katere lastnost je visoka kvaliteta in enostavno vzdrževanje, saj je odporna na madeže, ki nam vsakodnevno delajo sive lase. Prav tako pa je odporna tudi na pršico, plesen in bakterije, poleg tega pa še preprečuje hišnim ljubljenčkom, da bi si zatikali krempeljčke in posledično ni trganja tkanine. Vsekakor idealna izbira za vse, ki imate majhne otroke, ali pa hišne ljubljenčke in si ne želite neprestanega čiščenja sedežne garniture. Poleg vsega naštetega, pa imajo sedežni elementi tega podjetja še druge prednosti, po katerih se razlikujejo od ostalih:

  • Kvalitetna domača izdelava, kar pomeni, da je vsak šiv, lesni spoj, ali pa tapeciranje izdelano s pridnimi rokami slovenskih izvajalcev.
  • Testirani materiali, da se zagotovi, da do kupcev pride le najbolj kvalitetno.
  • Visoko udobje, ki jih ponuja sedežna, pa naj bo mehka ali trda.
  • Unikaten dizajn, ki je vedno bolj pomemben kupcem, ki si želijo prostor modernega videza.

sedežne garniture

Sedežne garniture pa lahko najdemo tudi v poslovnem okolju. Sicer se po obliki in dizajnu razlikujejo, prav tako pa se razlikuje njihov namen uporabe. Medtem, ko so sedežne za domačo uporabo velike, v poslovnih objektih najdemo bolj minimalistične. Poleg čakalnic, različne avle in recepcije, pa sedežne garniture krasijo tudi pisarne. Seveda te niso namenjene, da bi zaposleni sedeli na njej in opravljali svoje delo. Tako sedenje, bi poleg tega, da bi izgledalo neprofesionalno, tudi škodovalo zdravju. Že tako je sedeče delo velikokrat krivec za poslabšanje zdravja, neprimerno sedenje na udobnih sedalih pa poskrbi, da mišice spijo, kar lahko privede do poškodb hrbtenice. V pisarnah so sedežni sestavi le redko namenjeni počitku. Največkrat je njihov namen, da se stranke udobno namestijo, s tem pa jim damo vedeti, da nam ni vseeno zanje. Zato je tudi tukaj potrebna kvalitetna izbira sedežne garniture. Ponavadi se kupci v te namene odločajo za kvaliteten material, kot je usnje, saj med drugim daje tudi eleganten videz. Prav tako pa ne pretiravajte z izbiro barv, vse naj se skladno ujema. Le tako boste dali vtis, da ste poslovnež z okusom, ki imate radi eleganco prepleteno z udobjem.