medicinski pripomočki

Medicinski pripomočki so namenjeni lajšanju težav bolnikom neglede na starost, ki prinaša še večje izzive v življenju. Vsak bi rad imel dobre in koristne pripomočke, ki res lajšajo težave, ne da še kakšno zraven povzročijo, zato si oglejte na te strani, kjer je prodaja medicinskih pripomočkov in lahko izberete kar veliko zadev. Seveda tudi na nalog, ki ga poravna ZZZS, da si olajšate nakup pripomočka. S pripomočki, ki lajšajo bivanje, si pacienti kakovost življenja lahko precej izboljšajo. Medicinski pripomočki so različne naprave in sredstva, ki lajšajo zdravstvene težave, pa naj gre za obliže ali invalidski voziček ali protezo in tudi za zdravila.

Medicinski pripomočki in zdravstveno zavarovanje – kaj vam pripada?

Medicinski pripomočki so seveda na razpolago pacientom tako, da izkoristijo zdravstveno zavarovanje, kar krije ZZZS. To pa se naredi tako, da naročilnico oziroma nalog za pripomoček napiše osebni zdravnik ali pa specialist, ki vas je pregledal in postavil diagnozo.

medicinski pripomočki

Vsi pripomočki pa so na voljo tudi za kupit, če nimate naročilnice za pripomoček, pa si ga vseeno želite in ga potrebujete. Kateri pripomočki in zdravila vam pripadajo, odloči zdravnik, ki naredi naročilnico. V primeru, da bi želeli kaj drugega ali boljšega, kot je ocenil zdravnik, da se lahko določite za do0plačil oni dobite tisto, kar si želite.

Kdo vam lahko še pomaga?

Kateri medicinski pripomočki vam pripadajo, lahko tudi vprašate strokovnjaka, ki vam bo svetoval, kaj narediti in kako priti do njega na najlažji ter najcenejši način. Privoščite si lahko marsikateri pripomoček, ki vam bo težave, ki jih imate, resnično olajšal. Specializirana trgovina s pripomočki ima tudi zaposlene osebje, ki se spozna na to, kako lahko komu pomagajo. Svetujejo vam tudi, kako uporabljati pripomoček.

Kateri pripomočki si na voljo?

Na naročilnico preko zdravstvenega zavarovanja so na voljo medicinski pripomočki, ki lajšajo gibanje v vsakdanjem življenju, pripomočki za inkontinenco oziroma uhajanje urina ter blata, nogavice za krčne žile. Na voljo so ortopedski pripomočki, pripomočki za nego, merilniki in aparati za razne bolezni ter težave. Zdravstveno zavarovanje krije še razne proteze, ortopedsko obutev, vozičke in hodulje, električne stimulatorje, postelje za nego bolnikov na domu, pripomočke za sanitarije, pasove za kilo, pripomočke za slepe in slabovidne, obveze in podobno. Pri vsakem pripomočku je treba upoštevati  specifične pogoje in tudi sam obseg pripomočkov, ki jih lahko imate.

Če imate še kakšno drugo težavo, poglejte na spletno stran, ali je ta pripomoček na voljo in če ga ne najdete ali vam je lažje, pa pokličite strokovnjaka. Pripomočke dobite lahko tako, da jih naročite preko spleta ali telefona in jih počakate kar doma, da vam jih dostavijo.

Kako ugotoviti, kateri pripomočki so za vas najboljši?

Kdo vam lahko sploh svetuje, kateri medicinski pripomočki so najboljši za vas? Vsekakor je v prvi vrsti zdravnik specialist tisti, ki je o tem najbolj poučen. Vendar nima praktičnih izkušenj o sami uporabi pripomočkov in se tudi ne ukvarja preveč s pacienti, ali jim ustrezajo ali ne in kakšne težave imajo po tem, ko jih dobijo. Za to si najbolje usposobljeni strokovnjaki v medicinski trgovini, ki je specializirana za take pripomočke. Ti strokovnjaki se vsak dan srečujejo z mnogimi pacienti in težavami, ki jih imajo. Prav zaradi njih se ti pripomočki izboljšujejo, ker posredujejo naprej proizvajalcu težave, ki jih imajo pacienti.

Specializirana trgovina, ki prodaja medicinske pripomočke, ima koncesijo, da je usposobljena prodajati take pripomočke. Vsi medicinski pripomočki v taki trgovini so registrirani, odobreni s strani zdravstva, potrjeni kot učinkoviti in varni. Osebje je usposobljeno, da vam pokaže, kako pripomočke uporabljati in vam svetujejo, če ugotovijo iz izkušenj, da je kaj za vas še boljšega. Morda je še bolje, da se najprej pozanimate v specializirani trgovini in nato obiščete še zdravnika z informacijami, ki vam jih bodo strokovnjaki zaupali.

Vedo tudi, kateri medicinski pripomočki, ki jih krije ZZZS zavarovanje, vam pripadajo in so na voljo na našem trgu ter vam priskrbijo pravega.