promocijska darila

Želite dvigniti prepoznavnost, ugled in tudi vrednost vaše blagovne znamke ali vašega podjetja? Če ste odgovorili pritrdilno, potem so promocijska darila prava izbira za vas, saj občutno povečajo prepoznavnost in ugled, strošek zanje pa je zanemarljiv, glede na učinek. Ne pozabite, da so promocijska darila aktualna skozi vse leto in ne samo kot poslovno darilo ob zaključku koledarskega leta. V nadaljevanju preverite, katera promocijska darila so še posebej aktualna za podarjanje v letu 2021 in ki preverjeno navdušijo prejemnika.

Najprej poglejmo, kaj sploh so promocijska darila? Lahko bi rekli, da so to uporabni izdelki, ki jih podjetje podari svojim poslovnim partnerjem, strankam in lahko tudi svojim zaposlenim. Običajno je na teh izdelkih natisnjen logotip blagovne znamke ali podjetja, lahko pa tudi napis, ki je značilen za podjetje. Njihov namen je širjenje in krepitev promocije podjetja. Zdaj pa poglejmo še, zakaj bi se kot podjetnik sploh odločili za izbiro promocijskih daril. Preprosto zato, ker so promocijska darila za blagovno znamko ali podjetje zelo učinkovito sredstvo za promocijo in doseganje potencialnih strank, hkrati pa je lahko promocijsko darilo tudi kot neke vrste sredstvo, ki ozavešča in spodbuja potencialne stranke, da vašo blagovno znamko ali podjetje spoznajo, opravijo nakup in postanejo vaše stalne stranke. Verjemite, večina ljudi se spomni, kje so prejeli promocijski material ali darilo, na ta način pa nezavedno širite prepoznavnost in dober glas o vaši blagovni znamki ali podjetju.

Kakšna promocijska darila izbrati glede na velikost blagovne znamke ali podjetja?
Danes proizvajalci promocijskih daril na trgu ponujajo cenovno zelo ugodne promocijske izdelke, med drugim tudi za množično distribucijo. Tako so cene dostopnejše, vpliv na prejemnike promocijskih daril pa ostaja velik. Investicija v promocijski material je kratkotrajna investicija, ki naredi velik vpliv na prejemnika promocijskega darila, kar za vas pomeni, da je bila investicija na dolgi rok prava in pametna odločitev. Pred samo odločitvijo, kakšna darila boste izbrali, razmislite, kdo so vaši ciljni uporabniki in kako ste povezani z njimi, le tako boste lahko izbrali najboljši možen promocijski material. Ste šele na začetku svoje poslovne poti, potem predvidevamo, da ste manjše podjetje, ki želite doseči svoje tržne cilje in vsem okrog sebe povedati, da imate blagovno znamko ali podjetje, ki ga morajo spoznati. V tem primeru so za vas primerna manjša promocijska darila, kar pomeni tudi nižji stroški. Za večje blagovne znamke ali podjetja, ki želijo še dodatno dvigniti svojo prepoznavnost so primerna promocijska darila, ko kupca presenetite in za trenutek pridobite njegovo polno pozornost. Takšna darila so lahko v obliki USB ključkov, bluetooth zvočnikov, obeskov za ključe, skodelic, pisal, majic, puloverjev, dežnikov, kap, rokavic, torb, vrečk za večkratno uporabo, rokovnikov, blokov itd. Promocijski material vedno prilagodite svoji poslovni branži, ki blagovni znamki doda neko posebno vrednost. Na primer vrtnarija lahko podari rokavice za delo na vrtu med tem, ko podjetje, ki prodaja računalniško opremo in nudi servis računalnikov, lahko podari USB ključek ali bluetooth zvočnik.

promocijska darila

Promocijska darila so ključ do zvestobe in uspeha
Ves promocijski material, za katerega se odloči blagovna znamka ali podjetje, doprinese svoj delček k več zaupanja in zvestobe uporabnikov ter kupcev. Zato je tako pomembno, da izberete inovativna, izvirna, zanimiva in trendi promocijska darila, ki vas bodo razlikovala od konkurence in hkrati sporočala, s čim se ukvarjate in kako odlični ste na svojem področju. Zato si v pestri ponudbi izberite darila, ki bodo drugačna pa čeprav gre za pisala, tekstilne izdelke, darilne vrečke ali vse popularnejše eko izdelke.

Izberite promocijska darila, ki presenetijo
Zagotovo se še spomnite tistega povsem običajnega jesenskega dne pred tremi leti, ko vas je prijateljica presenetila z doma pečeno potico in vam jo prinesla, čeprav se je vedno otepala domače peke. Izvirna in predvsem nepričakovana darila v zasebnem življenju vedno naredijo dober vtis in nič drugače ni pri darilih, ki jih podarite v okviru vašega podjetja, poslovnim partnerjem, strankam in konec koncev tudi zaposlenim. Z izvirnim darilom boste obdarovancu sporočili, da ste si za izbiro vzeli čas in da vam ni vseeno, kakšen izdelek od vas dobi nekdo, s katerim tesno sodelujete. V zadnjem obdobju so prava izbira okolju prijazna darila, tako vsem jasno poveste, da vam je mar za obdarovanca, da si zasluži le najboljše in tudi za okolje, v katerem živimo in ga je treba skrbno varovati.

Ne pozabite na promocijska darila za otroke
Verjemite, da ko boste vašemu poslovnemu partnerju ali kupcu podarili darilo za njihove najmlajše člane družine, bo to promocijsko darilo povzročilo mnogokratni učinek, saj bo polepšal dan, kar celi družini. Tu imamo v mislih predvsem predšolske in šolske otroke, zanje so primerna promocijska darila, ki so izbrana skrbno, okolju in zdravju prijazna, predvsem pa kakovostno izdelana in varna za uporabo. Če naštejemo le nekaj primerov promocijskih daril za otroke, ki jih bodo zagotovo razveselila: skodelice, majice, peresnice, bloki, zvezki, igrače, copati, barvice, pobarvanke, flomastri … seveda z vašim logotipom ali posebnim napisom.