Poročni fotograf bo ovekovečil vaš edinstven življenjski dogodek, ki se zgodi prvič samo enkrat v življenju. Če se vprašate, kako do dobrega poročnega fotografa, je tukaj povezava do specialista za poročno fotografijo, ki je prejel nekaj nagrad za svoje delo, ki ga opravlja z ljubeznijo, strastjo in veseljem. Dejan Žagar je poročni fotograf, ki bo vašo poroko spremenil v enkratno doživetje in zgodbo, ki jo bo ujel v objektiv fotoaparata in kamere. Neglede na to, ali se poročate prvič, ali boste poroko obnovili ali pa je to vaša druga poroka. Za tovrstno specifično fotografiranje mora imeti bogate izkušnje in obilo volje, da pride kamorkoli, kjer je poroka ter se s parom spozna že prej in se dogovori za potek snemanja. Le tako bo vse potekalo sanjsko in vrhunsko ter nepozabno.

Poročni fotograf je edini, ki bo zanesljivo naredil vaše fotografije

Poročni fotograf bo zaradi vrhunske fotografske opreme, ki jo ima vedno na voljo in zaradi neštetih izkušenj, zanesljivo naredil vsaj 500 dobrih fotografij vašega dogodka. Seveda jih bo posnel vsaj še enkrat toliko, vendar boste dobili izbor najboljših in najbolj posrečenih. Nikar ne tvegajte in se ne dogovarjajte z znanci, ki naj bi domnevno znali fotografirati, če niso profesionalci in če nimajo profesionalne opreme.

poročni fotograf

Le pravi poročni fotograf, ki se s tem ukvarja dobesedno vsak dan ve, kaj potrebuje in ima tudi tako opremo, da je prilagojena vsem vremenskim razmeram. Na vreme ne boste mogli vplivati, zato sta lahko med vašo poroko sonce ali dež, včasih pada celo sneg. Datuma poroke ne morete premakniti zaradi vremena, ker bi to pomenilo ogromno stroškov in slabe volje, ker boste gotovo vabili tudi ljudi, ki si morajo takrat vzeti prosto. Pa še kup drugih logističnih zadev se mora takrat ujeti med seboj.

Kako se dogovorite s fotografom?

Ko se boste odločil za poročnega fotografa, je najbolje, da stopite z njim v stik preko telefona ali spletnega sporočila. Poročni fotograf vas bo povabil na pogovor. Sodelovala bosta seveda oba, da sliši vajino zgodbo in želje. Predlagal vama bo scenarij in ideje, kako bi lahko posnel vajino poroko. Naredil bo predračun in če se bosta z načrtom ter plačilom strinjala, se lahko sklene pogodba.

V pogodbi se določi to, kar ste se dogovorili in zagotavlja, da bo fotograf prišel na kraj dogodka. V primeru, da bi fotografa zadržala višja sila, potem vam bo priskrbel drugega fotografa, ki je enako kakovosten in bo naredil enako, kot bi naredil on sam. S tem fotografom sodeluje že dlje časa in sta kompatibilna.

Kako bo fotograf delal?

Poročni fotograf ima svoj način dela. Gotovo bo na dan poroke in na dan dogodka ves čas vama za petami in bo fotografiral vse dogovorjene in spontane situacije vas, vaših bližnjih in občinstva. Vsi udeleženci bodo lahko na fotografijah, seveda pa sta glavna igralca prav ženin in nevesta, pomembni pa sta še priči.

Ta poročni fotograf vaju bo tudi pred poroko in po njej posebej povabil na določene zanimive lokacije, kjer bodo lahko sodelovale tudi priče in pomembni ljudje v vajinem življenju in bo fotografiral vas v posebnih situacijah, ki si jih boste za vedno zapomnili. To lahko naredi le tako, da se poglobi v vajino zgodbo in karakterja ter se na sestanku pred poroko z vama o tem natančno dogovori.

Običajno poročni fotograf deluje samostojno in ima s seboj veliko fotografskih pripomočkov, fotoaparat ter kamero, tako da lahko sam posname z vseh kotov vse. Lahko uporablja stativ in tudi fotografira z roke. Na ta način se najhitreje giblje in najlažje izvede to, kar si je zamislil, hkrati pa lahko reagira na neobičajne in spontane dogodke, ki so največkrat najboljši.

V kakšni obliki boste dobili fotografije in video?

Poročni fotograf lahko posname fotografije in v skladu z dogovorom tudi video posnetke. Materiala bo posnel vsaj še enkrat toliko, kot ga potem vam da. Kar nekaj časa potrebuje, da material pregleda in izbere najboljše.

Ko bo izbor končal, vam bo posredoval material v digitalni obliki. Če boste naročili foto album, traja kakšen mesec, da ga uredi in natisne tako, da bo res kakovosten ter uporaben za vse vaše kasnejše generacije. Seveda je možno vse fotografije potem tudi razviti iz digitalnega materiala, kadar boste to hoteli in katere boste hoteli.

Lahko jih predvajate kot animacijo gostom in sorodnikom ali pa jim razdelite natisnjene fotografije na profesionalnem fotografskem papirju. To morate dati natisniti v fotografski studio, kjer imajo za to profesionalne tiskalnike, ki naredijo izjemno lepe in kakovostne fotografije, ki so tudi zelo obstojne.