Zdravo prehranjevanje je pomembno v vseh starostnih obdobjih, zato je treba poskrbeti, da je tudi prehrana na delovnem mestu zdrava, raznolika, predvsem pa redna. Delodajalec je po zakonu dolžan poskrbeti za zdravo prehranjevanje delavcev. Hkrati pa velja pravilo, da je le zdrav delavec lahko dober delavec. V službi preživimo kar tretjino svojega časa, zato je pomembno, da imamo tudi v tem času zagotovljen zdrav obrok.

V teoriji na vsakem delovnem mestu vedo, zakaj je pomembna zdrava prehrana na delovnem mestu, vendar pa so velikokrat neustrezni delovni pogoji tisti, ki onemogočajo, da bi se delavec lahko prehranjeval, kaj šele zdravo prehranjeval na delovnem mestu. Največ takih izkušenj prihaja iz služb, kjer zaradi narave dela, ki je ponavadi posvečena skrbi za ljudi, redno prehranjevanje ni mogoče. Tako, kot so naprimer gostinci, zdravstveniki, pa tudi vse več delavcev v raznih podjetjih, kjer jih terjajo za nenormalnimi normami in tako enostavno ni časa, da bi se lahko delavec v miru vsedel in pojedel obrok. Ker je delodajalec po zakonu dolžan zagotoviti čas za malico, je neurejena  prehrana na delovnem mestu največkrat krivda delavca.

Zajtrk je najpomembnejši del dneva, to vemo vsi. Ker pa zjutraj radi malo poležavamo, nam največkrat za zajtrk zmanjka časa, zato je najlažje, da ob kavi pojemo en piškot in odhitimo v službo. Nato pa se zgodi, da zaradi preobilice dela, čas kar odbrzi in vmes pozabimo na malico in se na kruljenje v želodcu spomnimo šele ob poznem kosilu doma, sledi pa večerno preobjedanje, saj telesu čez dan nismo zagotovili dovolj hranil. Tako prehranjevanje dolgoročno vodi v slabo počutje, napihnjenost, preutrujenost in razna bolezenska stanja. Zato je pomembno, da te navade sopremenimo in se potrudimo, da zagotovimo, da je prehrana na delovnem mestu redna in kvalitetna. Naučimo se zjutraj prej vstajati, da lahko dan začnemo z zdravim zajtrkom, ki naj bo sestavljen iz polnovrednih živil (polnozrnata žemlja s sirom, navadni jogurt z ovsenimi kosmiči, jajca, sadna solata, …). Prav tako naj bo malica v službi polnovredna, pestra in zdrava. Prava izbira bo jogurt s kosmiči in sadjem, sendvič s puranjimi prsi, kruh obložen s skuto in zelenjavo, ajdova kaša z zelenjavo, mešana solata, … Če nimate idej, enostavno v google vpišite prehrana na delovnem mestu in boste že v prvih zadetkih dobili slastne recepte in nasvete. Nekatera delovna mesta imajo urejeno prehranjevanje v menzi, kar ni ravno dobra ideja, saj je tam največkrat hrana enolična, uporabljeni pa so razni aditivi, ki ne sodijo v pojem zdrave prehrane. Če se že ne morete prehranjevati drugače, potem poskusite vsak dan izbrati zdrava in polnovredna živila, kot je puranje meso z rižem brez omake, solate, juhe, itd. Najbolje je, da si hrano za v službo vsak dan pripravite sproti en večer prej, tako boste točno vedeli kaj date v usta, hkrati pa boste poskrbeli, da bo prehrana na delovnem mestu kvalitetna, raznolika, predvsem pa zdrava.