V smislu zdravja in dobrega počutja so si profesionalni pisarniški stoli Spinalis med seboj povsem enakovredni. Izbira med njimi je odvisna od tega, kateri tip sedeža in naslona za hrbet vam najbolj ustreza. Pri izbiri pisarniškega stola SpinaliS je pomembno upoštevati tako svojo konstitucijo in preference kot tudi namembnost stola. Pri podjetju Ham so razvili širok nabor stolov, ki so primerni za različne tipe telesa. Na voljo so profesionalni pisarniški stoli z višjim naslonjalom za tiste, ki so malo višji, ter dodatno oblazinjenimi profesionalni pisarniški stoli za tiste, ki iščejo posebno udobje med sedenjem. Poleg tega vam lahko prilagodijo tudi višino pisarniškega stola, da se popolnoma prilega vašim potrebam.

Prilagodljivi in estetsko dovršeni

Prav tako je pomembno upoštevati namembnost stola. Profesionalni pisarniški stoli SpinaliS so primerni tako za pisarne kot tudi za otroške sobe, delovne kotičke ali celo ordinacije. Pri oblikovanju stolov so posebno pozornost namenili tudi izgledu, zato lahko izbirate med široko paleto barv in vrhunskimi materiali, da stol ustrezno dopolni in se harmonično vključi v vaš prostor.

Pisarniški stoli

Aktivno sedenje s profesionalnimi stoli za boljše počutje v pisarni.

Pri izbiri pisarniškega stola SpinaliS je pomembno, da se osredotočite na svoje potrebe, preferenco videza ter namembnost. Na ta način boste zagotovili, da izberete stol, ki je popolnoma prilagojen vašemu telesu in hkrati estetsko ustreza vašemu prostoru. Pri aktivnem sedenju na pisarniškem stolu SpinaliS se morda boste morali nekaj časa privajati. Mišične bolečine na začetku uporabe so dober znak, saj pomenijo, da se vaše mišice po letih sedenja na običajnih pisarniških stolih aktivirajo.

Preizkusite pisarniški stol SpinaliS in odkrijte aktivno sedenje

Podarjajo vam možnost brezplačnega preizkusa pisarniškega stola SpinaliS. Stol vam bodo dostavili v vaše poslovne prostore ali dom, kjer boste imeli priložnost, da ga preizkusite. Da bi vam olajšali izbiro, se lahko posvetujete z njihovimi specialisti o prednostih aktivnega sedenja na SpinaliS stolu in si zagotovite najboljšo izkušnjo. Profesionalni pisarniški stoli Spinalis so odlični pripomočki za aktivno sedenje, saj so celo deklarirani kot medicinski pripomočki, ki dokazano pozitivno vplivajo na zdravje telesa in duha. Uporaba teh stolov poskrbi za zdravje vaše hrbtenice, izboljšano fizično kondicijo, večjo vzdržljivost in prebujanje mišic.

Poleg zagotavljanja aktivnega sedenja pa njihovi profesionalni pisarniški stoli stoli nudijo tudi možnost počitka. Med dolgotrajnim sedenjem je pomembno, da si občasno privoščite odmor. Profesionalni pisarniški stoli Spinalis imajo ergonomsko oporo za hrbet, ki vam omogoča dosego ravnotežja med delom v pisarni. Ta ravnotežje med akcijo in počitkom, ki ga vsi potrebujemo v življenju, vam omogoča izboljšano delovanje. Naloge se vam bodo zdele lažje in cilji dosegljivi na bolj učinkovit in preprost način. Profesionalni pisarniški stoli Spinalis niso le običajen stoli, temveč vam lahko predstavljajo način življenja. Predstavljajo edinstvene dizajnerske kose, ki vas očarajo s svojo inovativnostjo in videzom. Zagotovite si lasten Spinalisov stol in sami se prepričajte o njegovih pozitivnih učinkih na vaše počutje in produktivnost.

Aktivno sedenje za dvig življenja na višjo raven

Moderen način življenja je vse bolj sedentaren, saj večino dneva preživimo v sedečem položaju – na sedežih v pisarnah, domačih pisarnah, avtomobilih, pred televizijo in otroci v šolah ter doma. Sedenje je postalo sestavni del našega življenja, vendar pa pogosto sedimo nepravilno. Pogosto zavzemamo prisilne drže, ki imajo negativne posledice ne le za naše telo, kot so bolečine v hrbtenici in oslabljene mišice trebuha ter hrbta, temveč se kažejo tudi v slabšem splošnem počutju, razdražljivosti, utrujenosti in slabši produktivnosti. Na žalost pa običajni profesionalni pisarniški stoli ne nudijo tistega, kar je najpomembnejše v življenju – aktivnost in pravilno sedenje. Zato vam predlagamo, da dvignete svoje življenje na višji nivo.

Pisarniški stoli

Poskrbite za svoje telo z udobnimi in ergonomskimi pisarniškimi stoli SpinaliS.

Ne gre za to, da prenehati s sedenjem, temveč da spremenite način sedenja v nekaj, kar je – verjemite ali ne – koristno in aktivno. Profesionalni pisarniški stoli Spinalis so posebej zasnovani za aktivno sedenje, kar pomeni, da spodbujajo vaše mišice. Namesto da počivajo pasivno, bodo med sedenjem aktivne in to brez vašega napora. Ta vrsta sedenja, imenovana aktivno sedenje, spodbuja mišice hrbta in trebuha, kar pomeni stalno vadbo. Poleg pravilne drže in pozitivnega vpliva na hrbtenico, bo aktivno sedenje prispevalo k boljšemu splošnemu počutju in vašemu življenju dalo nove dimenzije. Preden se odločite za nakup profesionalnega pisarniškega stola Spinalis, vam omogočajo brezplačen preizkus številnih njihovih modelov. Tako boste imeli dovolj časa, da se privadite na izbrani stol in razmislite o svoji odločitvi za nakup. Ne skrbite glede dostave – brezplačno poskrbijo tudi za to.

Priporočilo zdravnikov in terapevtov

Poleg tega, če ste že kupili stol, imate v roku 30 dni pravico uveljavljati garancijo dobrega nakupa, kar pomeni, da v primeru nepoškodovanega izdelka lahko zahtevate celotno vračilo kupnine. Stol SpinaliS je primeren za celodnevno sedenje, še posebej za tiste, ki več kot dve uri dnevno presedijo. Običajni stoli s fiksnim sedalom lahko povzročijo poškodbe in bolečine pri dolgotrajnem sedenju, zato so profesionalni pisarniški stoli SpinaliS odlična alternativa. Ta stol je še posebej priporočljiv za otroke in mladostnike, saj v tem obdobju veliko sedijo zaradi šolanja, kar lahko vodi v težave s hrbtenico. Mišice trupa se pri sedenju na običajnih stolih ne razvijejo dovolj, kar pa lahko povzroča težave v prihodnosti. Profesionalni pisarniški stoli SpinaliS omogočajo dve vrsti sedenja. Prvi je aktiven način, pri katerem sedimo na sredini sedeža in so naše mišice aktivne. Drugi način pa je, ko se premaknemo proti zadnjemu delu sedeža, se naslonimo na naslon za hrbet, s tem pa rahlo razbremenimo mišice. Kljub temu pa ohranjamo aktivnost telesa zaradi gibanja na gibljivem sedalu.

Profesionalni pisarniški stoli SpinaliS so posebni stoli, ki združujejo udobje modernega pisarniškega stola s konceptom aktivnega sedenja na terapevtski žogi. Zdravniki in terapevti priporočajo terapevtsko žogo kot najboljšo možnost za zdravo sedenje, saj ta aktivira mišice hrbta in trebuha. S sedenjem na SpinaliS stolu se vaše mišice stalno aktivirajo, ne da bi se morali sami posebej truditi za to. Aktivno sedenje deluje tako, da stol z gibljivim sedalom zahteva uporabnika, da ohranja stabilnost in aktivira mišice. Na ta način je dosežena pravilna drža in se krepijo mišice hrbta in trebuha. Takšno sedenje spodbuja neprestano aktivnost mišic ter krepi hrbtne mišice in trebušne mišice. Zaradi tega se razbremenijo medvretenčne ploščice, zmanjšajo bolečine v hrbtenici in poveča fizična kondicija.

Ohranjanje zdrave hrbtenice je ključnega pomena

Za ohranjanje zdrave hrbtenice je pomembno, da redno vadite, se sproščate in živite zdrav življenjski slog. To bo pomagalo razbremeniti hrbtenico in omogočiti njeno optimalno delovanje. Hrbtenica je sestavljena iz različnih delov, ki vsak opravlja svojo vlogo, skupaj pa omogočajo gibanje telesa. Medvretenčne ploščice v zdravi hrbtenici absorbirajo udarce in vibracije ter zagotavljajo blaženje. Vretenca pa zagotavljajo oporo in stabilnost hrbtu. Živčni sistem opozarja na morebitno preobremenjenost ali poškodbe, medtem ko mišice omogočajo gibanje celotnega telesa. Hrbtenica podpira zgornji del telesa in je zato nenehno obremenjena. Obremenitev hrbtenice je odvisna od telesne teže, drže in dvigovanja zunanje teže. Vsak del hrbtenice ima tudi svoje manjše sestavne dele, ki omogočajo prožnost in trdnost hrbtenice.

Pisarniški stoli

Podpora za vašo hrbtenico: SpinaliS stoli vam prinašajo lahkotnost in udobje.

Hrbtenica je najmanj obremenjena, ko ležimo. Ko stojimo, del obremenitve medvretenčnih ploščic prevzamejo vezi in mišice. Nepravilna drža pri sedenju še dodatno poveča obremenitev. Zaradi večkratnega in dolgotrajnega sedenja, kar je vse bolj pogosto v našem sodobnem delovnem okolju, postajajo mišice in vezi vedno bolj ohlapne. S tem se poveča obremenitev na drugih delih hrbtenice, ki morajo prevzeti breme neaktivnih delov, kar lahko privede do poškodb. Vendar pa je nekaj povečanega pritiska na medvretenčne ploščice na kratki rok koristnega, saj lahko krepi njihovo moč in ohranja njihovo zdravje, podobno kot vadba mišic. Da bi razbremenili hrbtenico in jo ohranili zdravo, je pomembno, da se redno gibate, telovadite.