zobni implantati

Zobni implantati so zobni vsadki, ki izgledajo enako, kot vaši originalni  zobje. Zaradi tega nihče ne opazi, da vam manjka kakšen zob. Če imate osebne ali Zoom sestanke ter pogovore, bodo ljudje opazili, da je nekaj narobe. Kakovostni keramični zobni implantati bodo preprečili, da bi vas ljudje gledali v usta, namesto da bi poslušali, kaj imate za povedati. Ljudje bolj zaupajo in raje gledajo zdrave ljudi z lepim nasmehom, kakršnega lahko pridobite tudi sami. Najboljša dolgoročna doživljenjska rešitev so gotovo vsadki, preberite zakaj.

Zakaj izbrati kakovostne zobne implantate?

Kakovostni zobni implantati imajo več prednosti pred cenejšimi in se kratkoročno ter dolgoročno dejansko bistveno bolj splačajo. Če imate težave z zobmi in dlesnimi, lahko imate na primer karies ali paradentozo ter težave z dlesnimi, kot so krvavitve in žepki, zaradi česar ste verjetno izgubili zob ali več zob in imate zadah iz ust.

Kakovosten in usposobljen zobozdravnik bo najprej seveda pozdravil vse v ustih, kar ni v redu, preden se bo lotil vstavljanja zobnih vsadkov, kar je cenovno dražje in časovno traja dlje časa. Dolgoročno pa se splača, ker postopka ne bo treba ponoviti in zdraviti posledice slabega ali prehitrega zdravljenja brezzobe čeljusti z vsadki.

Kakovostni zobni implantati so narejeni iz kakovostnega materiala titana. Tudi obdelava teh vsadkov je na višjem nivoju z bolj zahtevno tehnologijo, saj se površina tako obdela, da ima vsadek drobne luknjice, torej je površina hrapava, na katero se potem zaraste obzobno tkivo in telo sprejme vsadek za svojega.

Strokovnjaki so namreč ugotovili, da so manj kakovostni zobni implantati, ki so narejeni iz drugih kovin in so obdelani tako, da so povsem gladki, bistveno manj učinkoviti, ker se obzobno tkivo nikakor ne zaraste na vsadek in lahko tam dlesen odstopa. To pa pomeni, da se na tem mestu nabirajo bakterije, naredijo se žepki, ponovita se karies in paradentoza in tak vsadek je treba menjati. Za manj kakovosten vsadek boste torej lahko palačami dvojno. Da ne govorimo o tem, da se zakomplicira zdravljenje in da lahko pride do bolečin.

Kakovostni zobni implantati imajo zgornji del, ki se imenuje krona, narejen iz zelo kakovostne in trde keramike, ki je dobesedno večna ter ni občutljiva na temperaturne spremembe. Dobra novica je tudi to, da ne prevaja toplote, zato taki zobje niso občutljivi na vročo ali hladno hrano in zobje ne skelijo ali bolijo.

Zobni implantati imajo prednost pred protezami ali mostički v tem, da ne žulijo, ne tiščijo in hrana ne gre pod njih, ko se  tkivo zaraste okoli vsadka in postane del vas. Proteza je problematična, ker lahko poči, ni stabilna, pada iz ust ob najbolj nerodnem trenutku, ne prilagaja se telesu. To pomeni, če shujšate ali se zredite, boste morali menjati protezo, ker se skupaj z vami zveča ali zmanjša tudi čeljust, zato proteza ne ustreza več. Vsadki pa so del vas in se prilagajajo skupaj s spremembami telesa in z njimi ni težav.

Zakaj izbrati kakovostnega zobozdravnika?

Kako se zobni implantati pravilno vsadijo v čeljust, da ni komplikacij in da se dobro vrastejo, vedo usposobljeni ter zelo izkušeni zobozdravniki, ki so cenovno malo dražji. Splača se odšteti nekaj več denarja za to, da vam najprej zobozdravnik pozdravi težave z dlesnimi in zobmi ter nato vstavi kakovosten vsadek, ki bo z  vami vse življenje.

Postopek je namreč tak, da bo zobozdravnik najprej opravil pregled in ugotovil tudi s pomočjo slikanja, kaj točno je narobe, zakaj imate slabe zobe ali dlesni in zakaj ste zob izgubili. Povedal vam bo, koliko časa bo zdravljenje v vašem primeru trajalo. Nato pa se vsadijo kakovostni zobni implantati, ki so samostojni, ne da bi pri tem poškodovali sosednje zobe. Ni treba delati nobenega mostička, proteze ali česa podobnega.

Vsadi se lahko samo en zobni implantat, dva sli več, lahko pa se tudi zamenjajo vsi zobje z vsadki. Dejansko boste tako dolgoročno imeli nove lastne zobe, ki jih le dobro čistite in ne potrebujejo ničesar več. Vaš nasmeh bo zdrav, naraven in privlačen.