Pisarniški stoli so ključnega pomena za zdravo sedenje. Veliko pozornost podjetja namenjajo pisarniškim stolom, saj se zavedajo, da je to vaš drugi dom, na pisarniških stolih pustite ogromno svojega časa, zato morajo biti pisarniški stoli kvalitetni in prilagojeni vašim potrebam.

Podjetja, ki ne namenjajo veliko pozornosti pisarniškim stolom, se lahko slej ko prej soočajo z bolniškim staležem uslužbenca. Nekateri pisarniški stoli niso najbolj primerni za opravljanje dela 8 ali več ur, uslužbencem se bo slej ko prej spremenila drža. Zaradi nepravilne drže prihaja do določenih bolečin v hrbtenici in predvsem se delavec počuti utrujenega. To pripelje do nejevolje, premala zbranost in uslužbenec ne more kakovostno opraviti svojega dela.

Podjetja, ki veliko časa namenijo izbiri pravih pisarniških stolov za svoje uslužbence, ne bodo imele težav. Od njih lahko pričakujejo dobro delovno storilnost, na delovno mesto bodo prihajali dobre volje in ne bo jih strah sesti na pisarniški stol, saj jim bo le ta zagotovil pravilno držo in lahko bodo nemoteno delali, predvsem brez bolečin ves delovnik.

Kakšne pisarniške stole izbrati?

Pisarniški stoli so lahko direktorski, operativni ali konferenčni, industrijski, otroški, aktivni….Ločimo jih glede na namen uporabe in vrsto uporabnikov. Pisarniški stoli imajo različno opremo. Vsi pisarniški stoli imajo skupne lastnosti, da so udobni, ergonomski, saj tako omogočajo osredotočanje na delo, ne pa na bolečine. Vsem pisarniškim stolom je skupno to, da so:

– vzdržljivi,

– ergonomsko oblikovani,

– nastavljivi.

 

Spodaj so predstavljeni nekateri nasveti, kako izbrati ustrezen pisarniški stol, ki vam bodo pomagali, da izberete pravi pisarniški stol za svojo pisarno, ampak tudi, da pisarno opremite z odličnimi pohištvenimi stoli, ki so hkrati, tako funkcionalna in praktična, kot tudi estetska in dizajnerska rešitev za opremo delovnega mesta.

Pri izbiri pisarniških stolov je potrebno vedeti, da dobro raziščemo trg in ponudnike, ki imajo tovrstno opremo na zalogi. Ponudniki kosovnega pohištva po navadi pisarniških stolov nimajo na zalogi.

Med odličnimi nasveti ob izbiri pisarniških stolov je tudi ta, da imajo pisarniški stoli dvignjene noge za boljšo držo in cirkulacijo krvi, da so oblazinjeni in da imajo ergonomsko linijo.

Odlično razmerje med kakovostjo in ceno predstavljajo pisarniški stoli, ki so sodobno oblikovani oziroma oblikovani moderno, da ima stol naslon za stopala narejen tako, da drži noge povišane kar prispeva k boljši drži telesa in zmanjša pritisk v spodnji del hrbta.

Ustrezna velikost, ergonomska oblika in tekstilno usnje so trije najpomembnejši nasveti za ustrezen izbor pisarniških stolov.

Zakaj potrebujete pisarniški stol in ne navadnega?

Svet ni več takšen kot smo ga poznali. Nedavni dogodki pospešujejo trend dela od doma, saj ste podjetniške pisarne zamenjali za domače, to pa ne pomeni, da je vaš kuhinjski stol primeren za delo. Premislite. Vrtljiv pisarniški stol z gibljivim naslonom in sediščem, ima svoj namen, da vam med sedenjem zagotavlja svobodo, da ste po več urnem delu manj utrujeni in nimate bolečin. Poleg tega je pisarniški stol še nastavljiv, saj si sami lahko izberete optimalni položaj sedenja. Vse to ima tudi praktično prednost. Ker se skupaj s stolom lahko vrtite in premikate v vse smeri, ste pri delu učinkovitejši in manj izpostavljeni stresu. Delo iz domače pisarne ali v prostorih podjetja mora biti zdravju prijazno. Z pisarniškimi stoli, ki imajo mehko oblogo, ki se prilagodi vašemu delovnemu prostoru, ima nastavljiv naslon in omogoča prilagajanje sedišča, to vsekakor dosežete.

Še vas nismo prepričali? Si želite več koristnih informacij o pravilni izbiri in uporabi pisarniških stolov in zdravem sedenju? Pisarniški stoli v naši ponudbi so nova era stolov. Vse nabrane izkušnje, vso pridobljeno znanje bomo radi delili z vami in vam svetovali pri izbiri pravega pisarniškega stola, ki bo zdravju prijazen.